БНТ – Репортаж

А сега за една странна професия – дринк-енд-драйв. У нас от години тя става все по-популярна сред шофьорите, които искат и да се почерпят вечер, и да стигнат до заведението със собствения си автомобил. Как е възможно това – вижте в следващия репортаж.

Звъните им, а те ви прибират от заведението с вашия автомобил. Красимир и Мишо правят по около 30 курса на вечер. Таксата за повикване е 3 лв., взимат ви 1,50 лв. на километър.

Красимир Маринов, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Дали ще си вземеш от „Младост” до центъра и после от центъра до „Младост” такси, това са ти две таксита, те ще ти излязат определена сума. Ако си вземеш  дринк-енд-драйв, сумата ще е същата, ако не и по-малка.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Имаме касови апарати, всеки, който е возен, получава касова бележка, момчетата се осигуряват и бизнесът е абсолютно легален и легитимен.

Казват, че най-силният сезон е зимата, а клиентите са по-възрастни хора. Иначе най-натоварено е около 4-5 сутринта.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
- Тогава вече наистина излизат хора в по-сериозни състояния. И тогава има хора, които се обичат, хора, които се бият. Всякакви случки сме имали.

Красимир Маринов, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
- Аз, преди да започна тази работа, не съм и подозирал, че нощният живот е толкова страшен. Просто е наистина като в холивудски филм.

Като във всяка нощна работа – не липсват и комични ситуации.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
- Имаше един, дето го возех, и той беше по-пълничък клиент, и си повърна на корема. Обаче осъзна, че си е повърнал на корема, и тръгна да си сваля тениската.

Дали такси или дринк-енд-драйв – важното е да стигнем невредими. И помнете – никога не си сваляйте тениската в нетрезво състояние.

повече за репортажа на страницата на БНТ

This entry was posted in Blog, drink and drive. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>