Когато шофирам пиян …

На Вас случвало ли Ви се е да се качвате зад волана пил? Ами пиян? Да, има разлика, но тя е тънка и не всеки успява да си даде точна представа за нея.

Какъв извод бихте си направили за следната случка?
„Зловеща катастрофа в Симеоновград – шест души между 17 и 19 години (направо деца) загиват, пометени от пиян шофьор. Два месеца след инцидента, шофьорът все още не е осъден, дори не е заведено дело, поради лошото му физическо състояние – мозъчна травма. Дата: 06.2011 г.”

Нека всеки път,когато някой реши да шофира пиян се сети за този инцидент.

Да караш пил е като да си играеш с огъня! Алкохолът зад волана убива и държавата трябва да установи сериозни законови мерки срещу виновниците. Близките на загиналите при инцидента в Симеоновград внасят искане за поправка в drink-driveНаказателен кодекс относно смъртните случаи на пътя. Законът третира подобни случаи като „престъпление без умисъл”, но пострадалите роднини, както и надигащото се общество желаят да се третира като „умишлено убийство” с дългогодишно лишаване от свобода.

Употребата на алкохол, наркотични вещества и каквито и да oпиати преди и по време на шофиране трябва да се третира като тежко престапление от закона и то недвусмислено!

This entry was posted in Blog, drink and drive and tagged , , . Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>