БНТ – Репортаж

0 Comments

А сега за една странна професия – дринк-енд-драйв. У нас от години тя става все по-популярна сред шофьорите, които искат и да се почерпят вечер, и да стигнат до заведението със собствения си автомобил. Как е възможно това – вижте в следващия репортаж.

Звъните им, а те ви прибират от заведението с вашия автомобил. Красимир и Мишо правят по около 30 курса на вечер. Таксата за повикване е 3 лв., взимат ви 1,50 лв. на километър.

Красимир Маринов, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Дали ще си вземеш от „Младост” до центъра и после от центъра до „Младост” такси, това са ти две таксита, те ще ти излязат определена сума. Ако си вземеш  дринк-енд-драйв, сумата ще е същата, ако не и по-малка.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Имаме касови апарати, всеки, който е возен, получава касова бележка, момчетата се осигуряват и бизнесът е абсолютно легален и легитимен.

Казват, че най-силният сезон е зимата, а клиентите са по-възрастни хора. Иначе най-натоварено е около 4-5 сутринта.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Тогава вече наистина излизат хора в по-сериозни състояния. И тогава има хора, които се обичат, хора, които се бият. Всякакви случки сме имали.

Красимир Маринов, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Аз, преди да започна тази работа, не съм и подозирал, че нощният живот е толкова страшен. Просто е наистина като в холивудски филм.

Като във всяка нощна работа – не липсват и комични ситуации.

Михаил, съсобственик на дринк-енд-драйв фирма:
– Имаше един, дето го возех, и той беше по-пълничък клиент, и си повърна на корема. Обаче осъзна, че си е повърнал на корема, и тръгна да си сваля тениската.

Дали такси или дринк-енд-драйв – важното е да стигнем невредими. И помнете – никога не си сваляйте тениската в нетрезво състояние.

повече за репортажа на страницата на БНТ