Когато шофирам пиян …

0 Comments

На Вас случвало ли Ви се е да се качвате зад волана пил? Ами пиян? Да, има разлика, но тя е тънка и не всеки успява да си даде точна представа за нея.

Какъв извод бихте си направили за следната случка?
„Зловеща катастрофа в Симеоновград – шест души между 17 и 19 години (направо деца) загиват, пометени от пиян шофьор. Два месеца след инцидента, шофьорът все още не е осъден, дори не е заведено дело, поради лошото му физическо състояние – мозъчна травма. Дата: 06.2011 г.”

Нека всеки път,когато някой реши да шофира пиян се сети за този инцидент.

Да караш пил е като да си играеш с огъня! Алкохолът зад волана убива и държавата трябва да установи сериозни законови мерки срещу виновниците. Близките на загиналите при инцидента в Симеоновград внасят искане за поправка в drink-driveНаказателен кодекс относно смъртните случаи на пътя. Законът третира подобни случаи като „престъпление без умисъл”, но пострадалите роднини, както и надигащото се общество желаят да се третира като „умишлено убийство” с дългогодишно лишаване от свобода.

Употребата на алкохол, наркотични вещества и каквито и да oпиати преди и по време на шофиране трябва да се третира като тежко престапление от закона и то недвусмислено!