Много причини да не пием и караме!

0 Comments

Повечето хора с опит признават, че за да се разберат и осъзнаят опасностите от шофиране в нетрезво състояние им е трябвало доста време, прекарано зад волана. Разбирането на нещата, не е просто набитото в главите на хората, но е израз на аморалност – от една страна се нарушава закона, от друга – правата на човека (отсрещната страна при възможен инцидент). Или най-общо казано една проявена човешка глупост!

Понякога доброто познаване на закона също играе ролята на спирачка пред шофирането в нетрезво състояние. Правните и финансови отговорности в подобни случаи обхващат отнемане на книжка, тежки наказания, сериозни глоби … затвор, ако имаме налице произшествие и т.н. При каквото и да е ПТП винаги наличието на алкохол в кръвта увеличава вината и съответно санкциите.

Въпреки всички предупреждения, образователни лекции, статистически данни, и рискове, хората непрекъснато пият и шофират с обезпокоителни темпове, от което следва високия процент на произшествия и смърт по пътищата.

Като че ли всеки човек има нужда от повече и повече доводи, за да осмисли сериозно действията си… Едно сериозно осмисляне би предотвратило неподозирани обрати в живота, много притеснения, съжаления и непредвидени разходи.

Няма застраховка, която да покрие “разходите” срещу подобни инциденти! И ако това се знае от всеки, лекомислените действия ще намалеят, а успоредно с тях и проблемите.