Проблемът Drink and Drive

0 Comments

Проблемът Drink and Drive

 

 

Много хора подценяват Проблемът Drink and Drive. Не само самите граждани, но и законодателната и изпълнителната власт. Първите се надяват, че „на мен няма да се слъчи”, а вторите че „медиите шумят само в извънредни ситуации”.

Но през останалото време инциденти се случват всеки ден! Леки или тежки, с последствия или не, едва ли има човек около нас, който да не е бил свидетел на подобни гледки.

Статистиката може да сочи много неща, но истината е, че причините и последствията са навързани и рядко има точна рецепта или мярка за предотвратяване на подобни инциденти. Поведението ни на пътя може да е свързано с неизправност на автомобила, поредната дупка-гроб, изкочило куче или човек на пътя, разбира се разсеяност или замъглено поведение, в резултат от опиатни вещества и т.н.

Може да сме се почерпили, но причината за инцидента да е човека в другата кола!? Никога нещата не са черни и бели. Инцидентите с пияни шофиори в малките градове са повече от тези в столицата, например. Но там няма кой да отрази случката, нито би била впечатляваща за масата хора.

В градове като София, Пловдив, Варна и т.н. винаги има алтернативен вариант. Дали ще вземете такси или ще се обадим на момчетата от Drink and Drive? Дали ще ползваме градски транспорт или приятел ще ни съдейства. Важното е да намерим решение, което да предотвратява ненужни недоразумения, проблеми и да не говорим човешки животи. Така, че вече проблемът Drink and Drive е решен!