Проблемът с шофирането в нетрезво състояние

0 Comments

Шофиране в нетрезво състояние или с високо съдържание на алкохол и други медикаменти в кръвта води до значителен риск от пътнотранспортни произшествия. Често в случая говорим за произшествия със значително неприятни последствия: здравословни, материални, морални и психологически.

На шофьорите в неизправност се отнемат шофьорските книжки, взимат се точки и се налага сериозна глоба. И това са само последствията, ако не сте причинили никому щета, но при проверка на КАТ се установи наличие на алкохол в организма.

През последните десетилетия върви благоприятна тенденция на намаляване случаите на пияни шофьори и ПТП-та. Въпреки това проблемът с алкохола и шофирането (drink – drive) остава главен на национално ниво. Статистиката на пострадалите и починалите в подобни инциденти говори сама за себе си.

Не оставяйте пили шофьори да се качват зад волана! Дори и при малки количества на алкохол човешките реакции могат значително да се забавят. Те са съвкупност от редица фактори като умора, преумора, недоспиване, притеснение, алкохолни и наркотични влияния и други. Опияненото поведение е потенцилано опасно и не би трябвало да е забавно, както се възприема от повечето хора. При подобни ситуации управлението на автомобила трбява да е в сигурни ръце, повикайте такси или се обадете на Дринк енд Драйв услугите в София.