DON’T DRIVE в сънливо състояние

0 Comments

Освен добре познатите ни причини за проблеми по пътищата, като: шофиране в нетрезво състояние, грешка на неопитни шофьори, често причина за инциденти е шофирането в сънливо състояние. DON’T DRIVE в сънливо състояние!!!

В подобни ситуации стават най-тежките катастрофи (ръка за ръка с неправилно изпреварване). Когато сме пили, все пак сме будни. Реакциите са ни забавени, но все пак ги има. Когато заспиваме зад волана – нищо не може да ни спаси. Над 30% от фаталните последствия след претърпяна катастрофа се дължат на заспиване зад волана.

Не малко са случаите с недоспали или преуморени шофьори на пътя. В това число главно тръгналите на дълъг път и тези с товарните автомобили. Трудно степента на сънливост може да бъде оценена адекватно овреме. Тя може да настъпи изневиделица или без да се осетим да завладее мислите ни и в последствие сетивата ни. В един момент се чувстваш добре, в следващия реакциите са ти забавени, а очите се затварят. Особено опасен и лъжлив момент при заспиването зад волана е визуализирането на последната картина пред очите ни, когато те са били отворени.

DON’T DRIVE в сънливо състояние

Умората, придружена с употребата на алкохол или някакви наркотични вещества увеличава опасността от произшествие. Недоспиването засилва действието на алкохола в кръвта, понякога многократно! Когато се чувставете несигурни зад волана, не рискувайте. Изчакате малко време, починете си на някой паркинг, бензиностанция. Ако сте в града (София) може да разчитате на услугите на момчетата от Drink and Drive. Те ще се погрижат пътуването да е безпроблемно, удобно и бързо.